Conditii Participare

Cursul cuprinde jocuri, activităţi practice şi teoretice despre alimentaţie şi igienă, exerciţii fizice permise în sarcină, metode şi tehnici de relaxare în timpul sarcinii, în perioada travaliului şi în timpul naşterii, tehnici de respiraţie, alăptare, lăuzie, îngrijirea nou născutului (masajul, baia, schimbatul scutecului, etc), depresia postnatala, legislaţie etc.

Toate gravidele care sunt urmarite pe perioada sarcinii de un medic ce isi desfasoara activitatea in Maternitatea Bucur si care urmeaza sa nasca in clinica noastra pot participa gratuit la toate cele 4 module ale cursului. Pentru a beneficia de gratuitate, pana la sfarsitul cursului (modulul 4), gravida trebuie sa se prezinte cu o adeverinta/trimitere/act medical care sa ateste ca sarcina este urmarita de un medic ce isi desfasoara activitatea in Maternitatea Bucur si sa poarte semnatura si parafa medicului.

Gravidele care nu sunt urmarite si nu urmeaza sa nasca in Maternitatea Bucur, pot participa la cursuri platind o taxa de participare de 150 ron (pentru toate cele 4 module).

Toti viitori tatici participa gratuit la cursuri, indiferent de locul unde este urmarita si urmeaza sa nasca partenera lui. La sfârşitul cursului vor  primi un atestat de participare ce ii acordă dreptul de a beneficia de 10 zile concediu plătit, dupa naşterea copilului, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000.

Cursurile se desfasoara in Maternitatea Bucur, Pavilionul B, in Sala de cursuri care se afla la demisolul cladirii (prima usa de termopan din curtea maternitatii), Str. Bucur nr. 19, Sector 4, Bucuresti.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri puteţi scrie pe adresa de mail: scoalamamei@yahoo.com persoana de contact Anca Balasoiu,  pe site-ul www.maternitateabucur-scoalamamei.ro, la adresa noastra de facebook www.facebook.com/scoalamamei.bucur sau vă puteţi adresa moaşelor şi asistentelor medicale ce îşi desfăşoară activitatea în  Pavilionul B al Maternităţii Bucur.

         

                 Regulament de participare la cursurile “Scoala mamei”:

-                      Cursul incepe intodeauna la ora stabilita in program, de aceea va rugam sa nu intarziati,

-                      Numarul maxim de participanti pe o serie este de 36 de persoane,

-                      Atestatul de participare se ofera viitorilor tatici doar daca vor participa la cel putin un modul dintr-o serie de curs si numai dupa ce a completat fisa de inscriere. Fisa de inscriere se completeaza la prima prezenta la curs, datele viitorului tatic trebuie sa fie corecte si sa coincida cu buletinul, denumirea angajatorului /firmei/companiei la care lucreaza viitorul tata trebuie trecuta corect si complet pe fisa de inscriere pentru a se putea elibera atestatul de participare necesar la angajator,

-                      Daca perioada pana la nastere este scurta si timpul nu va permite sa participati la o serie intreaga puteti venii la ultimul/ultimele module din seria din luna inscrierii si la primul/primele module din seria de luna urmatoare. Alegerea va apartine dar este necesar sa comunicati pe mail seria/modulul la care doriti sa participati si numarul persoanelor.

-                      Gravidele care platesc taxa de participare trebuie sa se adreseze formatorului pentru plata taxei si pentru eliberarea chitantei, taxa trebuie platita obligatoriu la primul modul la care participantii se prezinta la curs. Taxa se plateste integral chiar daca se doreste participarea la un singur modul,.

-                      Va puteti servi cu apa ceai si cafea, metoda de servire este autoservirea, in cazul in care aveti nevoie de ajutor  va adresati lectorului/formatorului.

-                      Fiecare cuplu/gravida/viitor tatic va primii gratuit, la primul modul la care participa, mostre, materiale promotionale, flyere, ale firmelor cu care ,,Scoala mamei – Maternitatea Bucur,, colaboreaza, alegerea de a folosi produsele oferite apartine in totalitate viitorilor parinti,

-                      Toate produsele expuse in sala de curs se adreseaza gravidei si nou nascutului ele nu sunt de vanzare dar pot fi testate;

-                      Nu este permisa fotografierea slide-urilor ce contin poze deoarece fotografiile prezentate sunt utilizate cu acceptul mamelor doar pentru folosirea lor in timpul prezentarilor si nu pot fi difuzate;

-                      La cerere participantii pot primii un suport de curs in format electronic,

-                      La primul modul fiecare gravida/partener va primii o lista cu bagajul de spital si lucruri necesare in primele zile acasa, lista cu ,,bagajul de spital’’ va fi discutata la curs;

-                      Fiecare gravida poate merge la toaleta oricand doreste chiar si in timpul cursului fara sa ceara voie :) .